Blog

Sanovo - kto sme a čo od nás zákazníci môžu očakávať?


Dnes by sme vám radi čo-to porozprávali o našej spoločnosti. Aby ste vedeli, že Sanovo, to nie je len ďalšia z radu firiem, ale príbeh, ktorý sa píše už druhú dekádu. A jeho dôležitou súčasťou ste aj vy. Prajeme príjemné čítanie.

Čo je to Sanovo? Svet sanity s centrom v Nitre

Prvá kapitola našej spoločnosti sa začala písať už v roku 2014 v Nitre. Práve vtedy vzniklo Sanovo. Keď už sme pri tom, názov našej spoločnosti sa skladá z dvoch slov SAnita NOVOdomec. Kúpeľňové štúdio sme totiž založili my, manželia Tomáš a Martina Novodomovci, teší nás.

Pre niekoho sú sprchové kúty, sprchové dvere a vo všeobecnosti kúpeľňový dizajn interiéru iba prostriedkom ku dosiahnutiu komfortu či hygieny. Pre nás však ide o alfu a omegu podnikania, ale aj našich profesijných životov. Chceme vám totiž v tejto oblasti poskytnúť čo najvyšší kvalitatívny štandard a pevne veríme, že sa nám to darí.

Prejdime si zopár čísel:

- fungujeme od roku 2014, ale skúsenosti so sanitou máme už od roku 2011,
- v portfóliu máme viac než 400 kvalitných produktov, vyberie si každý,
- dodávame tovar do viac než 100 predajní,
- okrem Slovenska pôsobíme ešte v 3 ďalších susedných krajinách, v Česku, Maďarsku a Rakúsku,
- náš veľkosklad má 2000 metrov štvorcových a sme pripravení expedovať z neho prakticky ihneď,
- v roku 2022 sme začali vyrábať aj hydromasážne systémy, vrátane hydromasážnych vaní.

Akú pridanú hodnotu vám však ponúkame?

Svetová kvalita, slovenské ceny a tovar doma do troch dní

Do nášho portfólia produktov nepridávame len tak hocičo. Prísnymi kritériami prejdú každé sprchové dvere či hydromasážna vaňa. Výber našich produktov reflektuje v prvom rade vaše požiadavky, ktoré sú pre nás mimoriadne dôležité. Načo vám ponúkať niečo, o čo nemáte záujem?

Je pre nás tiež dôležité držať sa súčasných trendov v oblasti kúpeľňovej sanity a dizajnu interiéru. Neustále monitorujeme, ako sa situácia na tomto fronte vyvíja - čo je práve in a čo bude in zajtra. Vedzte, že u nás to nájdete už dnes.

Aké ďalšie výhody vám ponúkame? Poďme poporiadku:

- Všetok tovar máme na sklade a teda okamžite k dispozícii.
- Ponúkame vám širokú škálu rozmerov sprchových dverí, kútov a ďalších výrobkov.
- Expedujeme dvakrát do týždňa, čo znamená, že tovar máte doma do troch dní.
- Sme jedným z najväčších dodávateľov sanitárnej techniky na Slovensku, ostrieľaní v praxi.
- Máme slovenské ceny, ktoré odrážajú ekonomickú realitu v našom regióne - nás si môže dovoliť každý.

Showroom a kúpeľňové štúdio v Nitre

Vieme, že papier znesie veľa a popísaného toho bolo dosť. Tu by sme vás radi srdečne pozvali do nášho showroomu v Nitre. Príďte sa skutočne pozrieť na to, o čom píšeme.

V našom prestížnom kúpeľňovom štúdiu máme vystavené všetky produkty, ktoré ponúkame. Vy si ich tak môžete pozrieť, „ohmatať“ a vizualizovať, ako by zapadli do vašej kúpeľne. Počas celej vašej návštevy vám je k dispozícii náš personál, ktorý vám ochotne zodpovie akékoľvek otázky.

Príďte sa presvedčiť o tom, že Sanovo je oveľa viac, než len e-shop. Tešíme sa na vašu návštevu.


Walk-in sprchový kút vnesie do vašej kúpeľne luxus.


Máločo je dnes v kúpeľňovom dizajne viac trendy, než walk-in sprcha. Pritom už vôbec neplatí, že je možné zrealizovať ju len vo väčšej kúpeľni. Pri správnom umiestnení je možné použiť ju taktiež v menších miestnostiach. Walk-in sprchový kút má viacero estetických aj praktických výhod. O nich, ale aj o tom, že základom je výber správneho materiálu, sa dočítate v tomto texte.

Walk-in sprcha je praktická, štýlová a nadčasová.


Začnime spomínanými výhodami:

  • Walk-in sprcha je v podstate bezbariérový sprchový kút. Keďže pri vchádzaní do nej neprekračujte žiaden schodík a nemá vaničku, je mimoriadne jednoduché vojsť a vyjsť von, pričom nehrozí zakopnutie.

  • Ďalšou výhodou je mimoriadne jednoduché čistenie. Keďže všetky hlavné povrchy walk-in sprchového kúta sú zvyčajne rovné bez členenia sa, ich údržba vôbec nie je komplikovaná. Odpadá obzvlášť čistenie „zákerných“ miest, kam je náročné sa dostať.

  • Veľkou devízou walk-in sprchy je dizajn. Keďže je pomerne jednoduché skombinovať sklo do sprchového kútu s obkladovým materiálom na stenu, nie je potrebné vymýšľať žiadne komplikované riešenia. Walk-in sprchový kút zapadne do koloritu vašej kúpeľne bez toho, aby ste museli obetovať štýl na úkor praktickosti.

  • V neposlednom rade je výhodou takéhoto sprchového kútu aj modernosť. Otvorenosť a bezbariérovosť v interiéri je jedným z aspektov dizajnu 21. storočia. Realizácia walk-in sprchového kútu je teda úplne v súlade s modernou domácnosťou  dneška.

Výber materiálu je mimoriadne dôležitý.

Murovaný sprchový kút, bridlica, kameň - ako si vybrať?

Z hľadiska dizajnu, ale aj údržby je voľba konštrukčného materiálu na obklad a dlažbu mimoriadne dôležitá. My vám prinášame prehľad troch populárnych základných typov.

Kamenný sprchový kút - máločo viac evokuje luxus a eleganciu, než použitie kameňa. Či si zvolíte chladnejšie farby, alebo svetlejšie, tento prírodný materiál nikdy nie je krokom vedľa. Kamenný obklad a dlažba si s vodou rozumejú a mimoriadne sa hodia aj ku sklu do sprchového kúta. Jeho použitím doprajte svojej kúpeľni dotyk prírody a odejete ju do mimoriadne elegantného šatu.

Mramorový sprchový kút - ďalšia mimoriadne rafinovaná voľba. Mramor je perfektnou kombináciou jednoduchosti a nenútenej elegancie. Liaty mramor na podlahu a obklady, prípadne jeho imitácia, dodá kúpeľní punc luxusu. Hodí sa predovšetkým do kúpeľní, ktoré majú jednoduchší charakter. Perfektne dokreslí pocit noblesy, ktorý budete cítiť pri každom vstupe do miestnosti.

Bridlicový sprchový kút - z prírodných materiálov je populárna aj táto horninová voľba. Ide v podstate o štiepaný kameň, ktorý dodá kúpeľni a walk-in sprchovému kútu svojskú atmosféru. Vyznačuje sa mimoriadnou odolnosťou a je populárnou voľbou predovšetkým vtedy, ak kúpeľni chcete dodať trošku dizajnovej neviazanosti. Už dávno totiž neplatí, že bridlica sa hodí len do exteriéru.

Ako vidieť, v oblasti walk-in sprchových kútov kraľujú prírodné materiály. Sú totiž odolné, vkusné a mimoriadne vďačne sa kombinujú so sklom. Ich použitím dodáte charakteru svojej kúpeľne dávku šarmantnej elegancie a moderného luxusu.



Ako si vybrať správne dvere na sprchový kút?


Dnes by sme vám radi čo to povedali o časti sprchy, ktorú mnoho ľudí každodenne používa, no nevenuje jej patričnú pozornosť. Áno, máme na mysli dvere na sprchový kút. Majú jednoduchý vzhľad, priamočiaru a praktickú funkciu, avšak popri tom všetkom sa môžu stať dominantou kúpeľne. Ako si vybrať tie pravé? Sklo alebo plast? Zalamovacie či posuvné?


Aj to sú otázky, ktoré by ste si mali položiť už pri plánovaní sprchového kútu. Jeho dvere totiž určujú jeho celkový praktický a estetický charakter. 

Aké typy sprchových dverí poznáme?

Začnime základnou kategorizáciou. Rozlišujeme viacero druhov sprchových dverí:

  • posuvné sprchové dvere - mimoriadne populárna voľba, kedy sú dvere zasadené do koľajničky a jednoducho sa otvárajú a zatvárajú posúvaním. Šetria priestor, sú trendy, ľahko sa čistia. Jediným rizikom je opotrebenie koľajničky dlhodobým alebo nesprávnym používaním.

  • zalamovacie sprchové dvere – typ, pri ktorom sa jedno alebo obe krídla dajú ešte raz zalomiť. Zaberajú o čosi viac miesta než posuvné sprchové dvere, ale stále ide o pomerne kompaktné riešenie. Sú šikovné a pri šetrnom používaní aj dlho vydržia.

  • jednokrídlové sprchové dvere - overená klasika, ktorá snáď nikdy nevyjde z módy. V jednoduchosti je krása a tento typ to naplno vystihuje. Ľahko sa používajú aj čistia, sú odolné a elegantné.

  • dvojkrídlové sprchové dvere - nie nepodobné dverám na skrini. Opäť mimoriadne praktické riešenie s dávkou nenútenej elegancie. Ak si pri vstupe do sprchy chcete užiť punc luxusu, toto je tá správna voľba pre vás.

  • zhrňovacie dvere do sprchy - zrejme najzriedkavejší typ sprchových dverí. Ide však o nepochybne zaujímavú voľbu, ktorá keď je konštrukčne dobre vyriešená dodá sprche osobitý vzhľad. Dbajte na výber správnych materiálov a tieto dvere vám vydržia.

Dôležitý je tiež tvar

Okrem samotného typu je mimoriadne dôležitý aj tvar dvier do sprchy. Samozrejme, do veľkej miery kopíruje tvar sprchového kúta a funkčne sa mu prispôsobuje.

Rozlišujeme štyri základné tovary sprchových dverí:

- štvorcové,

- obdĺžnikové,

- polkruhové,

- atypické.

Ako už samotné názvy napovedajú, tieto sprchové dvere vychádzajú z tvaru samotného sprchového kúta. Aj keď sú od neho do veľkej miery závislé, konkrétne spôsoby riešenia je vo vašich rukách, predovšetkým pri sprchových dverách na mieru.

Napríklad pri štvorcových sprchových kútoch nemusia byť dvierka na jednej zo strán, ale môžu byť v rohu. S tým, že do každej strany smeruje jedno krídlo. Vyhrať sa môžete rozhodne aj pri polkruhových dverách - môžu byť posuvné, jednokrídlové, dvojkrídlové ako si len želáte.

Nezanedbajte ani výber materiálov

Poslednou dôležitou vecou, na ktorú by ste pri výbere dverí na sprchový kút mali myslieť, je voľba konštrukčného materiálu. Núkajú sa vám dva varianty:

  • sklo - je overená voľba. Elegantná, praktická a dokáže narobiť divy s vnímaním priestoru v kúpeľni. Sklenené dvere do sprchy sa jednoducho čistia, dlhšie vydržia a sú vo všeobecnosti odolnejšie. Hrozí pri nich však rozbitie, čo okrem škody predstavuje aj riziko aj pre zdravie.

  • plast - je lacnejšou alternatívou. Čo sa týka výzoru, je o niečo prispôsobivejší, než je sklo. Môžete si dokonca vybrať aj rôzne farebné kombinácie či vzory na povrchu. Plastové dvere do sprchy si však vyžadujú intenzívnejšiu údržbu, zvyčajne sú menej odolné a majú kratšiu životnosť.

Ako vidieť, vybrať si tie správne sprchové dvere nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Myslieť na túto voľbu by ste mali už vtedy, keď idete kúpeľňu ešte len rekonštruovať. Dvere sa totiž veľmi jednoducho môžu stať jej dominantou. Dajte si teda na výbere záležať.



Postup, ako si urobiť sprchový kút bez vaničky v 4 jednoduchých krokoch.

Kúpeľňa je miesto, kde sa tiež môžete dizajnérsky a dispozične vyhrať. Keď si zvolíte dominantu miestnosti, ktorou je zvyčajne sprchový kút, prípadne vaňa, ruky máte voľné. Tak povedzme, že ste si vybrali prvý variant. Máte k dispozícii viacero možností, viete napríklad, ako si urobiť sprchový kút bez vaničky?

Táto minimalistická možnosť je čoraz populárnejšia a po dočítaní tohto textu už budete vedieť, ako na to.

1 .Vyberte si miesto a urobte výrez

Najväčšou výhodou tohto riešenia je, že naozaj všetko máte vo svojich rukách. Podľa dispozícií kúpeľne si sami poviete, aký veľký bude vás sprchový kút. V drvivej väčšine prípadov je umiestnený v rohu, resp. pri stene – len veľmi zriedkavo je voľne stojaci mimo pevných častí miestnosti.

Prvým krokom je urobiť podlahový výrez do ktorého umiestnite odtokový žľab do sprchy (postupujte podľa návodu v balení), ktorý musí byť situovaný tak, aby sa dal vhodne pripojiť na odpad. Pripojenie sa robí pomocou špeciálnych vysokotlakových rúrok z odolného materiálu.

Vopred myslite už aj na to, že dlažba v kúte bude mať sklon k sprchovému roštu (zhruba 2%, teda 2 centimetre na jeden meter), pri realizácii výrezu a umiestňovaní žľabu teda používajte vodováhu. Samotný výrez by mal byť hlboký maximálne do 10 – 12 centimetrov.

2. Naneste spádový poter a hydroizoláciu

Podlahový výrez zbavte všetkých povrchových nečistôt, prachu, mastnôt a rôznych voľných častíc. Prišiel čas na to, aby ste naniesli spádový cementový poter s patričným sklonom. Predtým ešte na okraje výrezu umiestnite izolačnú pásku, aby sa zmes nedostala na miesta, kam nepatrí.

Spádový poter aplikujte rovnomerne až pod samotný odtokový žľab do sprchy, pričom pri vyrovnávaní používajte vodováhu, aby ste zachovali potrebný sklon.

Po jeho zaschnutí umiestnite do podlahového výrezu hydroizolačnú tesniacu rohož, ktorá musí po zalepení siahať až po okraj sprchy. Nezabudnite vyrezať oblasť žľabu.

Pripojovacie škáry medzi sprchovým kútom a stenami a medzi kútom a podlahou dôkladne oblepte špeciálnymi tesniacimi páskami. Na záver tohto kroku ešte naneste na všetky steny a plochy tekutú hydroizoláciu, pričom rozhodne ňou nešetrite.

Po prvotnom zaschnutí naneste druhú vrstvu.

3.Po zaschnutí položte dlažbu

Po tom, čo zaschne aj druhá vrstva (zvyčajne sa odporúča počkať aj 24 hodín, bližšie informácie nájdete na etikete hydroizolácie), môžete pokladať dlažbu.

Dlaždice musia byť pevné, stabilné a ideálne aj vhodné do prostredí so zvýšenou vlhkosťou. Začnite vždy s obkladom stien a až na záver urobte podlahu sprchového kúta.

4.Vyberte vhodnú sklenenú stenu so sprchy

Sprchový kút bez vaničky a sklo do sprchy idú ruka v ruke. Ide o mimoriadne vďačnú dizajnérsku kombináciu, ktorá každej kúpeľni dodá punc modernosti.

Vyberte si podľa možnosti kvalitné sklo do sprchy, ktoré vydrží ako mechanický tlak, tak dlhodobé pôsobenie vlhkosti. K dispozícii máte dnes kvantum možností, ako pristúpiť k realizácii. Môžete si vybrať špeciálne sprchové zásteny s ramenami, prípadne klasické posuvné dvere. Podľa toho, čo vám najviac vyhovuje.

Minimalistické prevedenie sprchového kúta bez vaničky je riešením, ktoré ani časom nič nestratí zo svojho šarmu. Keďže máte pevne v rukách jeho finálne rozmery, viete sa prispôsobiť možnostiam svojej kúpeľne a, samozrejme, aj svojho vkusu. Výsledná kombinácia so sklom je perfektným dizajnérskym riešením s dávkou luxusu. Pretože aj vaša kúpeľňa môže vyzerať krásne.


 


Ako si vybrať správne dvere na sprchový kút? 

Dnes by sme vám radi čo to povedali o časti sprchy, ktorú mnoho ľudí každodenne používa, no nevenuje jej patričnú pozornosť. Áno, máme na mysli dvere na sprchový kút. Majú jednoduchý vzhľad, priamočiaru a praktickú funkciu, avšak popri tom všetkom sa môžu stať dominantou kúpeľne. Ako si vybrať tie pravé? Sklo alebo plast? Zalamovacie či posuvné?

Aj to sú otázky, ktoré by ste si mali položiť už pri plánovaní sprchového kútu. Jeho dvere totiž určujú jeho celkový praktický a estetický charakter. 

Aké typy sprchových dverí poznáme?

Začnime základnou kategorizáciou. Rozlišujeme viacero druhov sprchových dverí:

  • posuvné sprchové dvere - mimoriadne populárna voľba, kedy sú dvere zasadené do koľajničky a jednoducho sa otvárajú a zatvárajú posúvaním. Šetria priestor, sú trendy, ľahko sa čistia. Jediným rizikom je opotrebenie koľajničky dlhodobým alebo nesprávnym používaním

  • zalamovacie sprchové dvere – typ, pri ktorom sa jedno alebo obe krídla dajú ešte raz zalomiť. Zaberajú o čosi viac miesta než posuvné sprchové dvere, ale stále ide o pomerne kompaktné riešenie. Sú šikovné a pri šetrnom používaní aj dlho vydržia

  • jednokrídlové sprchové dvere - overená klasika, ktorá snáď nikdy nevyjde z módy. V jednoduchosti je krása a tento typ to naplno vystihuje. Ľahko sa používajú aj čistia, sú odolné a elegantné.

  • dvojkrídlové sprchové dvere - nie nepodobné dverám na skrini. Opäť mimoriadne praktické riešenie s dávkou nenútenej elegancie. Ak si pri vstupe do sprchy chcete užiť punc luxusu, toto je tá správna voľba pre vás.

  • zhrňovacie dvere do sprchy - zrejme najzriedkavejší typ sprchových dverí. Ide však o nepochybne zaujímavú voľbu, ktorá keď je konštrukčne dobre vyriešená dodá sprche osobitý vzhľad. Dbajte na výber správnych materiálov a tieto
    dvere vám vydržia.

    Dôležitý je tiež tvar

Okrem samotného typu je mimoriadne dôležitý aj tvar dvier do sprchy. Samozrejme, do veľkej miery kopíruje tvar sprchového kúta a funkčne sa mu prispôsobuje.

Rozlišujeme štyri základné tovary sprchových dverí:

  • štvorcové,

  • obdĺžnikové,

  • polkruhové,

  • atypické.

Ako už samotné názvy napovedajú, tieto sprchové dvere vychádzajú z tvaru samotného sprchového kúta. Aj keď sú od neho do veľkej miery závislé, konkrétne spôsoby riešenia je vo vašich rukách, predovšetkým pri sprchových dverách na mieru.

Napríklad pri štvorcových sprchových kútoch nemusia byť dvierka na jednej zo strán, ale môžu byť v rohu. S tým, že do každej strany smeruje jedno krídlo. Vyhrať sa môžete rozhodne aj pri polkruhových dverách - môžu byť posuvné, jednokrídlové, dvojkrídlové ako si len želáte.

Nezanedbajte ani výber materiálov

Poslednou dôležitou vecou, na ktorú by ste pri výbere dverí na sprchový kút mali myslieť, je voľba konštrukčného materiálu. Núkajú sa vám dva varianty:

  • sklo - je overená voľba. Elegantná, praktická a dokáže narobiť divy s vnímaním priestoru v kúpeľni. Sklenené dvere do sprchy sa jednoducho čistia, dlhšie vydržia a sú vo všeobecnosti odolnejšie. Hrozí pri nich však rozbitie, čo okrem škody predstavuje aj riziko aj pre zdravie.

  • plast - je lacnejšou alternatívou. Čo sa týka výzoru, je o niečo prispôsobivejší, než je sklo. Môžete si dokonca vybrať aj rôzne farebné kombinácie či vzory na povrchu. Plastové dvere do sprchy si však vyžadujú intenzívnejšiu údržbu, zvyčajne sú menej odolné a majú kratšiu životnosť.

Ako vidieť, vybrať si tie správne sprchové dvere nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Myslieť na túto voľbu by ste mali už vtedy, keď idete kúpeľňu ešte len rekonštruovať. Dvere sa totiž veľmi jednoducho môžu stať jej dominantou. Dajte si teda na výbere záležať.

 


Závesný alebo stojaci? Vyberte si správny kúpeľňový nábytok

Nábytok do kúpeľne, to už dávno nie je iba maličká skrinka pod umývadlo, kam odložíte náhradné kefky alebo čistiace prostriedky. Dnes je ponuka mimoriadne široká a každý si vie vybrať tak, aby vhodne doplnil kolorit miestnosti a naplno využil jej dispozície. Kúpeľňový nábytok môžeme rozdeliť do pomyselných dvoch veľkých kategórií: závesný a voľne stojací. Aj jedna voľba aj druhá majú svoje výhody aj obmedzenia, vyberte si teda správne. K tomu vám pomôže náš stručný sprievodca.

Závesný nábytok do kúpeľne je trendy

Mnoho ľudí prehliada potenciál stien vo svojej kúpeľni. Pritom predstavujú nový priestor pre umiestnenie nábytku a nekončí to len pri zrkadle nad umývadlom. Dnes už na trhu nájdete elegantné závesné skrinky, radiátory, sušiče či poličky. Stačí si len vybrať.

Hlavnou výhodou závesného nábytku do kúpeľne je skutočnosť, že efektívne využíva priestor. Iba minimálne prekáža pri pohybe po miestnosti, keďže je umiestnený na stenách. Ak teda máte menšiu kúpeľňu, tak závesným umývadlom či ostatným nábytkom rozhodne nič nepokazíte.

Ide nepochybne o modernú a elegantnú voľbu, ktorá dodá miestnosti šarm a pritom nestráca nič na svojej praktickosti. Napríklad šikovná závesná skrinka pod umývadlo je perfektným spôsobom, ako oživiť zaužívaný trend a odieť ho do nového šatu. Nebojte sa experimentovať.

Výhodou takéhoto druhu nábytku, či už ide o závesné umývadlo, skrinky, poličky, alebo kabinety, je, že sa mimoriadne jednoducho umýva a udržiava. Keďže je často vo vyvýšenej polohe, nezriedka aj na úrovní očí, nemusíte sa pri ňom zbytočne zohýnať. Nehovoriac o tom, že odpadá otravné posúvanie nábytku pri každom upratovaní, aby ste sa dostali k prachu pod ním.

Závesný kúpeľňový nábytok má však aj svoje obmedzenia. Tým najväčším je nosnosť, na ktorú musíte prihliadať už pri jeho inštalácii. Koľko toho chcete do poličiek skrinky umiestniť? Unesú to? Aj to sú otázky, ktoré si musíte zodpovedať. Určite sa totiž chcete vyhnúť otravným opravám po tom, čo sa nábytok zrútil pod váhou predmetov v ňom.

Je tiež potrebné myslieť na to, že závesný nábytok je potrebné namontovať, čo si vyžaduje zásahy – predovšetkým vŕtanie – do stien. 

Voľne stojací kúpeľňový nábytok nestarne

Aby sme mu nekrivdili, stojací nábytok do kúpeľne je nepochybne evergreenom. Nič nestráca na svojej praktickosti a nenútenej elegancii. Nie nadarmo je stálicou už po stáročia a nepochybne ňou ešte aj dlho bude.

Oproti závesnému nábytku síce zaberá zvyčajne viac miesta, keďže si výraznejšie ukrajuje z priestoru, ale vďaka širokému výberu určite dokážete nájsť riešenie vhodné do vašej kúpeľne. Práve veľkosť ponuky je jednou z veľkých devíz, ktoré stojací nábytok do kúpeľne má.

Nosnosť pri tomto druhu nábytku nie je problémom. Keďže stojí na zemi, unesie toho naozaj veľa, pri skladovaní hygienických potrieb sa teda môžete naozaj vyblázniť.

Ďalšou z praktických výhod voľne stojaceho nábytku do kúpeľne je fakt, že v drvivej väčšine ho nijako nie je potrebné montovať, stačí ho iba vhodne umiestniť. Odpadá tak nevyhnutnosť vŕtania do stien a rôzneho uchycovania či pripevňovania.

Každá minca má však dve strany a iné to nie je ani v tomto prípade. Už sme niečo naznačili pri závesnom nábytku – upratovanie. Pri voľne stojacom nábytku je o čosi ťažkopádnejšie, keďže ak chcete byť naozaj dôkladní tak ho buď musíte presúvať, alebo dokonca rozobrať či odstrániť niektoré pevné súčasti.

Ako vidieť, oba varianty majú svoje pre aj proti. Neexistuje tá správna voľba kúpeľňového nábytku, jednoducho musíte čo najviac vyťažiť z dispozícií svojej miestnosti. Našťastie, ponuka je široká a tak si určite vyberiete aj vy.




Postup, ako si urobiť sprchový kút bez vaničky v 4 jednoduchých krokoch

Kúpeľňa je miesto, kde sa tiež môžete dizajnérsky a dispozične vyhrať. Keď si zvolíte dominantu miestnosti, ktorou je zvyčajne sprchový kút, prípadne vaňa, ruky máte voľné. Tak povedzme, že ste si vybrali prvý variant. Máte k dispozícii viacero možností, viete napríklad, ako si urobiť sprchový kút bez vaničky?

Táto minimalistická možnosť je čoraz populárnejšia a po dočítaní tohto textu už budete vedieť, ako na to.

 1. Vyberte si miesto a urobte výrez

Najväčšou výhodou tohto riešenia je, že naozaj všetko máte vo svojich rukách. Podľa dispozícií kúpeľne si sami poviete, aký veľký bude vás sprchový kút. V drvivej väčšine prípadov je umiestnený v rohu, resp. pri stene – len veľmi zriedkavo je voľne stojaci mimo pevných častí miestnosti. 

Prvým krokom je urobiť podlahový výrez do ktorého umiestnite odtokový žľab do sprchy (postupujte podľa návodu v balení), ktorý musí byť situovaný tak, aby sa dal vhodne pripojiť na odpad. Pripojenie sa robí pomocou špeciálnych vysokotlakových rúrok z odolného materiálu. 

Vopred myslite už aj na to, že dlažba v kúte bude mať sklon k sprchovému roštu (zhruba 2%, teda 2 centimetre na jeden meter), pri realizácii výrezu a umiestňovaní žľabu teda používajte vodováhu. Samotný výrez by mal byť hlboký maximálne do 10 – 12 centimetrov.

 2. Naneste spádový poter a hydroizoláciu

Podlahový výrez zbavte všetkých povrchových nečistôt, prachu, mastnôt a rôznych voľných častíc. Prišiel čas na to, aby ste naniesli spádový cementový poterpatričným sklonom. Predtým ešte na okraje výrezu umiestnite izolačnú pásku, aby sa zmes nedostala na miesta, kam nepatrí.

Spádový poter aplikujte rovnomerne až pod samotný odtokový žľab do sprchy, pričom pri vyrovnávaní používajte vodováhu, aby ste zachovali potrebný sklon.

Po jeho zaschnutí umiestnite do podlahového výrezu hydroizolačnú tesniacu rohož, ktorá musí po zalepení siahať až po okraj sprchy. Nezabudnite vyrezať oblasť žľabu.

Pripojovacie škáry medzi sprchovým kútom a stenami a medzi kútom a podlahou dôkladne oblepte špeciálnymi tesniacimi páskami. Na záver tohto kroku ešte naneste na všetky steny a plochy tekutú hydroizoláciu, pričom rozhodne ňou nešetrite.

Po prvotnom zaschnutí naneste druhú vrstvu.

 3. Po zaschnutí položte dlažbu

Po tom, čo zaschne aj druhá vrstva (zvyčajne sa odporúča počkať aj 24 hodín, bližšie informácie nájdete na etikete hydroizolácie), môžete pokladať dlažbu.

Dlaždice musia byť pevné, stabilné a ideálne aj vhodné do prostredí so zvýšenou vlhkosťou. Začnite vždy s obkladom stien a až na záver urobte podlahu sprchového kúta.

4. Vyberte vhodnú sklenenú stenu so sprchy

Sprchový kút bez vaničky a sklo do sprchy idú ruka v ruke. Ide o mimoriadne vďačnú dizajnérsku kombináciu, ktorá každej kúpeľni dodá punc modernosti.

Vyberte si podľa možnosti kvalitné sklo do sprchy, ktoré vydrží ako mechanický tlak, tak dlhodobé pôsobenie vlhkosti. K dispozícii máte dnes kvantum možností, ako pristúpiť k realizácii. Môžete si vybrať špeciálne sprchové zásteny s ramenami, prípadne klasické posuvné dvere. Podľa toho, čo vám najviac vyhovuje.

Minimalistické prevedenie sprchového kúta bez vaničky je riešením, ktoré ani časom nič nestratí zo svojho šarmu. Keďže máte pevne v rukách jeho finálne rozmery, viete sa prispôsobiť možnostiam svojej kúpeľne a, samozrejme, aj svojho vkusu. Výsledná kombinácia so sklom je perfektným dizajnérskym riešením s dávkou luxusu. Pretože aj vaša kúpeľňa môže vyzerať krásne. 




Sprchový kút alebo box? Výhody majú oboje


Medzi trendy v moderných kúpeľniach nepochybne patria sprchové kúty. Ak sú remeselne kvalitne vyrobené a dizajnovo zladené so zvyškom miestnosti, stanú sa jej dominantou. Čoraz populárnejšími sa však stávajú aj sprchové boxy, ktoré sú kútom mimoriadne podobné. Minimálne jeden zásadný rozdiel medzi nimi však je, vedeli by ste ho identifikovať?


Spísali sme pre vás stručný opis oboch variantov a pevne veríme, že po jeho dočítaní budete vedieť, ktorý pribudne vo vašej kúpeľni.

Sprchový kút je evergreenom

Snáď nikomu nie je potrebné bližšie predstavovať sprchový kút. Len si jeho dispozície stručne zrekapitulujme. Ide o vymedzený vertikálny priestor, zvyčajne vyhranený sklom, ale môže byť napríklad aj murovaný s obkladom. Tradičné sú štvorcové a rohové sprchové kúty, čoraz väčšej popularite sa tešia aj štvrťkruhové a nástenné.

Ich špecifikom je inštalácia do steny a do podlahy, keďže pevné súčasti sprchového kútu sú zvyčajne privŕtané, resp. primontované. Ich zadná stena je vo väčšine prípadov pevnou súčasťou miestnosti, nie samotného kútu. 


Ide o nepochybne elegantnú súčasť modernej kúpeľne. Sklo do sprchy je jednoducho stabilne populárnym trendom. Na výber máte širokú škálu dizajnov a štýlov, čiže nie je problém vybrať si taký sprchový kút, ktorý zapadne do koloritu vášho interiéru. Ak to dispozície kúpeľne nedovoľujú, namiesto rohového je možné použiť aj nástenno-priestorový sprchový kút.

Sú jednoduché na údržbu a čistenie a z hľadiska osobnej hygieny sú mimoriadne praktické. Aj to je dôvodom ich dlhodobej popularity. Okrem toho dokáže sklo do sprchy urobiť divy s priestorom kúpeľne.

Sprchový box položíte a užívate


Aj keď sme zvolili podnadpis s miernym nadsadením, skrýva s v ňom zrnko pravdy. Sprchové boxy sa totiž vyznačujú mimoriadnou mobilitou.

Ich zadná stena totiž nebýva súčasťou kúpeľne, ale priamo boxu. To znamená, že na nej plynule nepokračuje obklad, ale tvorí ju konštrukčný materiál. To však nie je na škodu, pretože odpadá množstvo práce, ktoré je potrebné pri inštalácii sprchového kúta.

Dá sa povedať, že sprchové boxy sú pripravené na použitie v podstate okamžite po napojení na odpad. Aj preto sú vhodným riešením do miestností, kde z dispozičných či statických dôvodov nie je možné manipulovať so stenami. Svoje využitie nájdu sprchové boxy napríklad na chatách či v iných rekreačných nehnuteľnostiach.

Čo sa týka ďalších vlastnostní a výhod, mnohé sme menovali už pri sprchových kútoch. Oba varianty sa vyznačujú jednak nespochybniteľnou štýlovosťou a predovšetkým praktickosťou pri každodennej hygiene.

Veríme, že po dočítaní tohto textu už viete odpoveď na otázku z úvodu. Zároveň dúfame, že už viete, ktorá voľba zvýrazní vašu kúpeľňu. Tak čo, bude to sprchovací kút či sprchovací box?





Chromoterapia v kúpeľni – svetlom k relaxácii a zdraviu

Počuli ste už o terapii svetlom a farbami? O ich účinkoch na ľudské fyzické zdravie a psychiku písal už staroveký perzský lekár Avicenna. Podstatou chromoterapie – ako sa tento druh medicíny nazýva – je dosiahnutie energetickej rovnováhy u človeka za premysleného použitia farieb a svetla. Čoraz populárnejším sa stáva takéto účelové osvetlenie kúpeľne, ktoré nemá len dekoratívny a praktický účinok, ale aj liečebný.

Čo to vlastne chromoterapia je?

Ako sme už uviedli, ide o medicínsky systém postavený na využití súhry svetla a farieb. Ich terapeutické účinky stimulujú ľudské fyzické, mentálne aj emočné zdravie. Naše telo totiž reaguje na frekvenčné spektrum – alebo, ak chcete, vlnenie – pôsobiaceho svetla a farieb.

Vo svojej podstate ide o mimoriadne jednoduchú záležitosť. Človek je vystavený pôsobeniu farieb a svetla, nemusí nič konzumovať, ani sa nijako špeciálne pripravovať. Podstatné je, aby sa cítil komfortne a uvoľnene, vtedy je totiž účinok chromoterapie najzjavnejší.

Rôzne farby na nás pôsobia odlišne. V krátkosti si môžeme predstaviť ich účinky:


  • červená – pomáha uvoľniť svalstvo, rozprúdiť krv v tele a potláča bolesť či únavu,

  • žltá – stimuluje náš imunitný systém, zvyšuje pozornosť a priaznivo pôsobí aj na pokožku,

  • ružová – potláča vnútorný stres a napätie, pomáha navodiť pocit pokoja a čistí myseľ,

  • zelená – relaxuje a zároveň osviežuje myseľ aj telo, napomáha telesnej aj mentálnej regenerácii,

  • modrá – potláča príznaky úzkosti a prispieva k telesnému aj duševnému uvoľneniu,

  • oranžová – pomáha vzbudzovať pocit radosti a stimuluje duševnú aktivitu.

To sú len niektoré z príkladov, princípom chromoterapie je využívanie celej škály farieb, aby bol ich účinok čo najciteľnejší.

Osvetlenie kúpeľne má zdravotné benefity


Chromoterapiu si môžete dopriať aj v pohodlí vlastnej kúpeľne. Niet sa čo čudovať, mnoho z nás dokonale zrelaxuje po náročnom dni práve vo vani. A keďže uvoľnenie zvyšuje intenzitu chromoterapie, kúpeľňa je na jej integráciu perfektným miestom.


Práve za týmto účelom sú vyrábané napríklad hydromasážne vane so zabudovaným svetelným systémom. Pridajte soľ do kúpeľa a máte efektívnu kombináciu, vďaka ktorej zrelaxuje nielen vaša myseľ, ale polepší si aj telesné zdravie. 


Z rovnakej kategórie sú aj sprchy s chromoterapiou. Človek si tak pri každodennej hygiene môže dopriať aj liečbu svetlom a farbami. Zo sprchy tak vychádzate nielen čistí, ale aj uvoľnení a osviežení. 


Osvetlenie v kúpeľni – teda chromoterapia – pracuje na báze prelínania sa základných farieb, čím vzniká široké farebné spektrum. Jeho veľkou výhodou je mimoriadna jednoduchosť používania, stačí ho zapnúť a po dosiahnutí účelu vypnúť. Doprajte si aj vy vlastnú regeneračnú a stimulačnú kúru a to priamo v pohodlí vlastnej kúpeľne.



Vyberte si tú správnu vaňu.


Výber správnej alebo nesprávnej vane ovplyvní váš život. Pretože vani budete musieť v konečnom dôsledku prispôsobiť aj kúpeľňu a výrazne vstúpi do vášho každodenného života. Preto je veľmi dôležité vybrať si vaňu, ktorá plnohodnotne uspokojí vaše požiadavky. A výber je naozaj široký.

Vane z liatiny

Patria už k tradičným favoritom domácností pre široký výber tvarov a nízku tepelnú vodivosť. To znamená, že teplá voda vám v nej ostane naozaj dlho. Pokles teploty vody je o približne 5 – 10 stupňov za hodinu, takže ideálna na dlhé kúpanie. Z liatiny je preto skvelá rohová vaňa alebo vaňa pre dvoch.  Menšou nevýhodou je, že ide o ťažké vane. Vaňa teda môže vážiť pokojne aj 150 kilogramov a manipulácia s ňou nie je najľahšia. Veľké pozor je potrebné dávať aj na starostlivosť, nakoľko ochranný smalt sa môže nesprávnym čistiacim prostriedkom ľahko zničiť.

Vaňa z ocele

Silný konkurent liatinovej vane, pretože v tomto prípade jej hrá do karát nízka cena a nízka hmotnosť. Mimochodom samotná životnosť vane je až 40 rokov, takže ide o investíciu na dlhé roky.  Problémom je vysoká vodivosť, preto je ideálne ju pri osadení izolovať polystyrénom alebo izolačnou penou. Používa sa smalt alebo polymérové povlaky. Je to vaňa ako sa hovorí pre každého. Ľudová voľba ktorá vyzerá veľmi atraktívne.

Akrylátová vaňa

Absolútne najľahšia vaňa, ktorú dokáže odniesť aj jeden človek. Výhodou je množstvo rôznych, naozaj aj netradičných tvarov a vysoká odolnosť pred poškriabaním. Je však nutné vyberať si kvalitný povrch. V prípade poškodenia je však možné si škrabance a ryhy opraviť svojpomocne, čo napríklad pri odpadnutom smalne už nie je prakticky možné bez toho, aby neostali na vani stopy.  Pre možnosť dobrého tesnenia a práce s materiálom sa akrylát najčastejšie volí aj na vírivé vane.

Smaltované vane

Smalt je skvelý materiál, ktorý sa najviac podobá keramike a pod jej povrchom môže byť napríklad aj plechová vaňa. Smaltovaná vaňa je veľmi obľúbená, cenovo dostupná a radíme ich k takzvaným štandardizovaným „korýtkam“. Najčastejšie sa s nimi môžeme stretnúť v panelákoch, kde svojim podlhovastým dizajnom dokonale zapadnú.

Špeciálne materiály

Okrem najčastejších typov vaní možno využiť aj netradičné materiály ako sú napríklad kameň, drevo, keramika. V týchto prípadoch ide obvykle o vyššie cenové relácie. Na druhej strane ide o dizajnérske kúsky. Aby vynikol materiál a tvar, často sa vyrábajú ako samostatne stojaca vaňa.

Veľkosť a tvar

Keďže je vaňa dôležitým ústredným prvkom kúpeľne, je potrebné vyberať ju s dôrazom aj na veľkosť a tvar. Ideálnou možnosťou je poradiť sa priamo v kúpeľňovom štúdiu, kde vám navrhnú vaňu podľa vašich potrieb a tak, aby do vášho prostredia sadla ako uliata. Pretože vaňu si kupujete na desiatky rokov. Navyše aj pri výmene vane budete zvažovať neskôr výmenu za rovnaký typ, aby ste nemuseli prebudovať celú kúpeľňu. Preto je veľkosť a tvar dôležité zvážiť už pri prvotnom návrhu.

 



To správne umývadlo pre malú kúpeľňu 

Malá kúpeľňa môže byť veľmi pekná a útulná. Dokonca dokáže byť omnoho lepšie a praktickejšie riešená, ak máte všetko po ruke, ako keď sa musíte po všetko ďaleko naťahovať. Na tej správnej atmosfére sa však podpisuje vhodný výber komponentov medzi ktoré patrí jednoznačne umývadlo.

Malé, ale vhodné

Malá kúpeľňa si vyžaduje aj menšie vybavenie. Preto ako prvé bude potrebné voliť umývadlo menších rozmerov. To však neznamená, že budete potrebovať pri umývaní rúk zápasiť o pohodlie. Naopak. Ak zvolíte korýtkové umývadlo, ktoré nie je hlboké, ale príjemne plytké a zvažujúce sa z okrajov do stredu, môžete využiť prakticky celú jeho plochu. A nebude problém ani s rýchlym vypratím trička v rukách.

Dobrou voľbou sú skrinky

Ak ste našli v kúpeľni priestor na samostatne stojace umývadlo, určite ho nestavajte na nohu, ale na umývadlo so skrinkou. Získate tak umývadlo s odkladacím priestorom. Je pravda, že pod umývadlom vedie sifón, no ten je úzky a skrinky pod umývadlo s ním už počítajú. Výsledkom teda bude prvá zásuvka, ktorá bude rozdelená napoly, aby pekne obopla sifón. Veľmi elegantné a praktické riešenie. 

Rohy nenechávajte prázdne

Rohy v malej kúpeľni určite nevyplní rohová vaňa, ktorá patrí medzi tie väčšie. No rohové umývadlo je už iná káva. Umožní vám napríklad využiť priestor v rohu, kde by sa už nezmestila napríklad ani práčka ani skrinka. Dokonca správne navrhnutá malá kúpeľňa dokáže umiestniť elegantne rohové umývadlo aj priamo nad vaňu.

Skombinujte správne tvary a rozmery

Malá kúpeľňa si priam žiada dobré nápady. Jedným z nich je voľba tvarov. Aj oblé aj hranaté umývadlo sa dajú zakomponovať do malej kúpeľne, ale dizajnéri radia dodržiavať jednotu. Čo to znamená? Nekombinovať oblé tvary s hranami na tak malom priestore. Nebude to pôsobiť esteticky dobre, hoci by ste všetko príjemne upratali do funkčného celku. 

Rozsvieťte

Malá kúpeľňa si vyžaduje dostatok svetla, pretože práve svetlo v kombinácii so zrkadlami opticky priestor zväčší a bude pôsobiť útulne, ale nie stiesnene. Preto nezabudnite práve nad umývadlo umiestniť zrkadlo a po jeho bokoch, alebo z vrchnej časti, pridať minimálne dva bočné zdroje osvetlenia okrem hlavného. Kúpeľňa bude pôsobiť estetickejšie a čo je dôležité, osvetlenie oceníte aj pri každodennej hygiene a líčení.

Minimálny a dostatočný priestor

Ide o dva pojmy, ktoré je potrebné pri zariaďovaní malej kúpeľne poznať. Minimálny priestor určí, koľko potrebujete miesta, aby vám do rohu napríklad vošlo malé umývadlo. Avšak práve dostatočný priestor určí, koľko centimetrov štvorcových reálne potrebujete, aby ste pohodlne vyšli z vane, umyli si zuby v umývadle a pritom nezavadili o roh skrinky alebo práčky. Rozdelenie minimálneho a dostatočného priestoru je preto vhodné spraviť spolu s odborníkom, napríklad v kúpeľňovom štúdiu.

 

Sanovo_To-spravne-umyvadlo-pre-malu-kupelnu_Umyvanie-ruk


Malá kúpeľňa: Nápady s veľkým potenciálom

Sen o priestrannej kúpeľni väčšina ľudí dosníva, keď otvoria dvere súčasných novostavieb, či panelákových bytov. Malé priestory nútia ľudí ku kreativite. Existujú však praktické nápady, vďaka ktorým sa nebudete ani na malom rozmere cítiť stiesnene.

Malá kúpeľňa a čo ďalej?

V prvom rade je nutné presne vedieť, s akou rozlohou môžete počítať. Rovnako je dobré spraviť si pôdorys kúpeľne, ktorý dokážete premietnuť do počítača. Vtedy sa vám bude omnoho ľahšie modelovať, čo vám do kúpeľne naozaj vojde a čo by už bolo príliš. Pretože nie všetko, čo sadne na centimeter presne, aj v realite vyzerá dobre.  Čím menej priestoru, tým viac bude potrebné dbať na každý detail.

Osvetlenie

Je alfou a omegou malej kúpeľne. Pretože ak je malá kúpeľňa ešte aj tmavá, rozhodne to nebude ideálne. Preto je vhodné voliť viaczónové osvetlenie. To na strope je potrebné doplniť osvetlením okolo zrkadiel, rovnako napríklad aj nad toaletou, či po stranách. Veľmi zaujímavým prvkom môže byť LED osvetlenie v podobe pásikov, napríklad na podsvietenie vstavanej poličky.

Malé, ale účelné

Malá kúpeľňa vyžaduje nápady a riešenia, pri ktorých je ústrednou témou multifunkčnosť. Príkladom môže byť malé umývadlo, ktoré nebude umiestnené samostatne, ale nad vaňou. Priestor vane pri nohách ostáva obvykle nevyužitý, tak prečo nad ním nemať praktické umývadlo? Malá kúpeľňa môže byť inšpirácia k tomu, aby ste jednoducho inovovali aj predstavu o tom, že v kúpeľni potrebujete samostatne stojace umývadlo. Nepotrebujete. Iba ukrajuje z priestoru.

Viac skla kúpeľňu presvetli

Skvelým tipom do malej kúpeľne je využitie čo najviac sklenených prvkov. Či už v podobe poličiek, alebo aj sprchového kútu. Ten môže byť s vaničkou, ale ešte krajšie bude pôsobiť bezbariérový sprchový kút, ktorý je od priestoru oddelený sklenenou zástenou. Opticky bude kúpeľňa omnoho viac otvorená a vy nebudete mať ani najmenší pocit, že sa musíte v kúpeľni tlačiť. 

Vstavané spotrebiče

Ak potrebujete do kúpeľne vtesnať aj práčku, veľkou výhodou je samozrejme vstavaný model. Umožní využiť napríklad skrinku nad práčkou na dokladanie vecí, ktoré patria k súčasti kúpeľňového koloritu. Samostatne stojace spotrebiče zaberajú miesto a neposkytujú prakticky žiadne dodatočné využitie.

Priestranné zrkadlo

Zrkadlo v kúpeľni je absolútnym základom asi rovnako, ako sprcha a umývadlo. Platí však nepriama úmernosť, že čím menšia kúpeľňa, tým je potrebné väčšie zrkadlo. Pretože vďaka odrazu priestoru vytvára optický dojem hĺbky. Prirodzene odráža aj svetlo a kúpeľňa akoby získala ďalší rozmer, ktorý v realite nemá. Výhodou takéhoto riešenia okrem iného je, že sa kúpeľňa stane nielen prívetivejšou, ale vy sa v nej uvidíte od hlavy až po päty



Sprcha alebo vaňa.
Aké majú výhody a nevýhody?

Zvažujete, či v kúpeľni dať priestor vani alebo sprche? Prípadne hľadáte riešenie, pri ktorom budú spokojní milovníci oddychu vo vode plnej peny aj rýchlej sprchy? Každá možnosť má svoje prednosti aj obmedzenia. Je na každom človeku, aby si vybral, čo preferuje. Dobré je však vedieť dopredu, čo ho čaká.

Spotreba vody

Voda lacnejšia nebude. Preto ak hľadáte riešenie, ktoré je ohľaduplné k prírode aj vašej peňaženke, tak jednoznačne vychádza ako favoritka sprcha. Bežná sprchová hlavica má prietok približne 20 litrov za minútu. Za dve minúty sprchovania tak miniete maximálne 40 litrov vody. Moderné hlavice však disponujú prietokom aj 14 litrov za minútu, takže vás sprcha vyjde lacnejšie. Bežná vaňa má objem okolo 190 litrov. Mínus objem človeka, čo je približne 80, stále na jedno napustenie miniete viac ako 110 litrov vody. A to hovoríme o menšej vani. Aj bez kalkulačky si viete spočítať, či vás vyjde lacnejšie večerná sprcha, alebo kúpeľ.

Priestor

Ak máte veľkú kúpeľňu, môžete si dopriať pokojne aj rohovú vaňu s masážnymi tryskami. No ak zápasíte o každý centimeter štvorcový, čo býva príznačné hlavne pre paneláky, záchranou je jednoznačne sprchový kút. Vaňa je totiž nielen väčšia objemovo, ale zaberá omnoho viac plochy, ako sprchový kút s vaničkou. 

Masážne trysky

Je možné ich mať v masážnej vani, ale tá je už omnoho väčšia aj objemnejšia ako klasická vaňa. Sprchový kút vie mať nielen sprchovú hlavicu, ale pokojne aj bočné trysky a dokážete si tak spraviť prakticky vodnú masáž na malom priestore. Ak si chcete užiť príjemný relax v stoji, sprchový kút určite nesklame.

Vaňa je multifunkčná

Vaňa v kúpeľni však nemusí slúžiť len na kúpanie. Pre mamičky s malým dieťaťom je vhodná preto, že sa do nej ľahko zmestí aj detská vanička. Navyše deti milujú čaborenie vo vani plnej peny s kačičkami. Je to súčasť detstva, ktorú im sprchový kút nedá. Ak však bielizeň operiete v umývadle a deti už máte odrastené, sprchový kút vám poskytne dostatok útočiska.

Vo vyššom veku je sprchový kút bezpečnejší

Zatiaľ, čo mamičky s malými deťmi ocenia viac vaňu, pre starších ľudí je prekračovanie jej okraja rizikové a často až nemožné. V takomto prípade je vhodné voliť sprchový kút. Ideálne s viacerými tryskami, ktorý zabezpečí dostatočnú hygienu pri menšom riziku pádov. Ako to už chodí, sú ľudia, ktorí chcú mať výhody dva v jednom. Preto ak máte dostatok priestoru na vaňu, ale nechcete sa vzdať ani sprchového kúta, je možné využiť riešenie v kombinácii vaňa so sprchou. Je to vaňa so zástenou, kde časť tvorí improvizovaný sprchový kút a môžete si užívať príjemné sprchy, ale v prípade potreby sa viete vykúpať plnohodnotne vo vani.

Riešenie dva v jednom

Ako to už chodí, sú ľudia, ktorí chcú mať výhody dva v jednom. Preto ak máte dostatok priestoru na vaňu, ale nechcete sa vzdať ani sprchového kúta, je možné využiť riešenie v kombinácii vaňa so sprchou. Je to vaňa so zástenou, kde časť tvorí improvizovaný sprchový kút a môžete si užívať príjemné sprchy, ale v prípade potreby sa viete vykúpať plnohodnotne vo vani.





Nová séria  dizajnových sprchových kútov Sanovo Perfect

Veľmi kvalitné prevedenie štvorcového sprchovacieho kúta SANOVO PERFECT s jednokrídlovými otvárateľnými dverami s pevnou stenou.

Sprchovací kút Sanovo Perfect zaujme na prvý pohľad svojim atraktívnym odľahčeným vzhľadom. Úzke línie profilov, ktoré sú vyrobené z lešteného hliníka, pekne ladí s použitým transparentným bezpečnostným sklom.

Stabilné profily z lešteného hliníka vyzerajú nielen veľmi pekne, ale predovšetkým sú odolné voči korózii a ďalším vplyvom. Vačkový systém profilu, ktorý spája stenový profil s dverovým krídlom, umožňuje pohodlné otváranie smerom von. Stabilitu pevnej steny zaisťuje solídna šikmá vzpera. Veľká plocha dverných skiel sa ľahko udržiava a poskytuje veľkorysý vstup.

Štvorcový sprchový kút Perefect:




Štvorcový a štvrťkruhový sprchový kút DELIVERY.

Pripravili sme pre Vás krásne sprchové kúty v sérii Sanovo Delivery. Ako sprchové dvere Sanovo Delivery tak aj sprchové kúty Delivery sú vyrobené s prvotriedneho materiálu.

Sprchové kúty Delivery Square (štvorcový), ale Delivery Route (štvrťkruhový) sú vyrobené s tvrdeného bezpečnostného kaleného skla ktoré je vsadené v lesklom hliníkovom ráme. Rám je vyrobený z hliníka - z liatiny AlMgSi. Táto zliatina je výnimočná z dôvodu vysokej leštiteľnosti, tvrdosti a odolnosti voči korózii. Takýto rám sa vyznačuje dlhodobou životnosťou.  Priemerná hrúbka vrstvy oxidu hliníka je 2 – 5 µm. Na povrchu hliníkového rámu je chrómová úprava ktorá Vám uľahčí čistenie a zachová svoju stálu lesklú podobu.

Štvorcový sprchový kút Sanovo DELIVERY Square:




Štvrťkruhový sprchový kút Delivery ROUTE:

 

Sprchový kút Sanovo Delivery ROUTE


Sprchové zásteny Walk IN SINGLE.


- WALK IN SINGLE

- WALK IN SINLE PLUS

Sprchové zásteny WALK IN Single a SINGLE PLUS sú výrobené s kvalitné tvrdeného bezpečnostné kaleného skla o hrúnke 6 mm ktoré je vsadené do hliníkového rámu s chrómovou úpravou. Horná nerezová vzpera Vám zaručí stabilitu a pevnosť skla. Horná vzpera je vyrobená kvalitného oceľového  materiálu. Oceľová vzpera zabezpečuje maximálnu pevnosť a stabilitu sprchovej zásteny pri jeho každodennom používaní.

 - walk in sprchová zástena Sanovo Single Plus a Single


 


Sprchovacie dvere do kúpeľni SANOVO

 

- dvojkrídlové sprchové dvere do niky Sanovo T2

- jednokrídlové sprchové dvere do niky Sanovo T1

Sprchové dvere Sanovo dodá Vašej kúpeľni tú pravú dokonalosť. V chrómovom ráme je vsadené bezpečnosté tvrdené kalené sklo s povrchovou úpravou Easy Clean. Sprchovacie dvere SANOVO môžeme rozdeliť do dvoch variant. Jednokrídlové sprchové dvere a dvojkrídlové sprchové dvere. Sprchové dvere sú vyrobené s najvyššej kvality. Na kvalite sprchových dverí si potrpíme a kladieme na tento fakt dôraz a preto na každé naše sprchové dvere Vám dávame 5 ročnú zaruku.

Komplet sortiment nájdete na našej stránke: sprchové dvere - SANOVO.sk

 

Sprchové dvere Sanovo



 Sprchové boxy


Sprchové boxy je veľmi šikovná voľba do každej kúpeľni. Sprchový box je spravidla vždy uzavretý z každej strany, volnestojací a každý s nich môže mať inú výbavu. Veľkou výhodou tohto sortimentu je, že sprchové boxy sa dajú veľmi ľahko namontovať resp. zdemontovať a vymeniť za iný kus. Sprchové boxy sú výnimočné svojou funkciou. Vynikajú bohatou výbavu napr: sprchové trysky, rádiou, odvetrávanie, poličku, ručnú alebo stropnú sprchu sedátko, prípadne parný generátor.

 

Výhody sprchového boxu:


- veľký výber

- rôzne farebné prevedenie

- ľahká montáž

- každy sprchový box je volnestojací

- možnosť kombinovať výbavu v boxe

 

Nevýhody:


- pravidelné presilikonovanie spojov

- môže vzniknuť reklamácia

 


 Vaničky z liateho mramoru

Sprchové vaničky z liateho mramoru je skvelá voľba do každej kúpeľni. Je to výborný materiál ktorý je vhodný do každej kúpeľni. Jeho tepeleno-izoločné vlastnosti uvíta každá žena, lebo vaničky z liateho mramoru sú na dotyk teplé a nechladia na nohy.

Výhody:

pevnosť materiálu - hlavná dominanta vaničky je nosnosť až do 300kg

tepelno-izolačné vlastnosti - pri dotyku nie je studená a jej povrch je príjemený na dotyk

údržba - veľmi ľahké čistenie a stála farebnosť

tvar - vaničky z liateho mramoru majú pravidelný tvar a hrany vaničky sú rovné do pravého uhla

povrch - hladký

otvor na sifón - priemer 90 mm

 


Spôsob usadenia vaničky:

1 - na rovnú podlahu

2 - v rovine s dlažbou

3 - usadenie na nožičky

4 - podmurovanie


Sprchové dvere

 

Nové trendy v kúpeľni priniesli aj nové produkty na náš trh. Plastové steny nahradili krásne sklené sprchové dvere. Sprchové dvere sú najpredávanejším sortimentom v tejto dobe. Sprchové dvere do kúpeľni Vám dodajú eleganciu a priestorovú viditeľnosť.

 

Sprchové dvere vieme rozdeliť podľa konštrukcie.


- bez rámové sprchové dvere

- rámové sprchové dvere

 

Bez rámové dvere - sú sprchové dvere ktoré na vrchnej a ani na spodnej časti nemajú žiadny rám.   Nosné časti sprchových dverí si bočné lišty ktoré sa vŕtajú na stenu. V bočných lištách je vsadené bezpečnostné kalené tvrdené sklo.

Rámové dvere -  sú sprchové dvere ktoré majú po celom obvode rám.

 

Aké typy bez rámových dverí poznáme:


- jednokrídlové sprchové dvere

- dvojkrídlové sprchové dvere

 

Aké typy rámových dverí poznáme:

 

- pivotové sprchové dvere

- zalamovacie sprchové dvere

- posuvné sprchové dvere

 

Montáž sprchových dverí: 

Montáž sprchových dverí je veľmi jednoduchá a rýchla. Každé sprchově dvere majú na bočných strách U profil. Na týchto profiloch sú predvŕtané diery. U profil si podla vodováhy priložíte k stene, zakreslíte si dierky na vašu stenu a vyvŕtane.


Každý deň začína v kúpeľni.

Predstavujeme Vám inovatívne a nadčasové produkty, ktoré Vás inšpirujú pri realizácii Vašej kúpeľne. Značka Sanovo Vám ponúka bohatý sortiment a moderné riešenie kúpeľňového zariadenia s dôrazom na praktickosť a rozumné ceny. Nami vytvorené výrobkové rady sa už niekoľko rokov úspešne distribuujú po celom území slovenského, ako aj českého trhu.

V rámci širokého sortimentu ponúkame a dodávame sprchové dvere alebo sprchové kúty v kombinácii so sprchovými vaničkami z liateho mramoru. Neoddeliteľnú súčasť našej ponuky tvoria akrylátové vane v rôznych tvarových prevedeniach.

Sme rýchlo rastúca slovenská spoločnosť, ktorá sa snaží byť tvorcom nových trendov, kráčať s modernou dobou a byť ústretový voči všetkým zakazníckym požiadavkám. Kvalilita, spoľahlivosť a prijateľná cena výrobkov sú u nás na prvom mieste.

Hlavnou našou víziou je ponúkať a predávať tovar, s ktorým bude náš zákaznik nadmieru spokojný a ktorý splní všetky jeho očakávania. Veríme, že výrobky značky Sanovo očaria aj Vás a budete mať možnosť zažiť pozitívnu skúsenosť s kúpou produktov značky Sanovo.